مراسم روز " فناوری " با رونمایی از سه محصول فناورانه محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزارشد
مراسم روز " فناوری " با رونمایی از سه محصول فناورانه محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، ب در سالن دکتر شاملو این دانشگاه برگزار شد

مراسم روز " فناوری " با رونمایی از سه محصول فناورانه محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بعد از ظهر روز دوشنبه با حضور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شناسا (بانک پاسارگاد)، رئیس، معاونان، مدیران بخش تحقیقات و جمعی از اعضای هیات علمی و پژوهشگران در سالن دکتر شاملو این دانشگاه برگزار شد.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در مراسم روز فناوری که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفت: رشد فناوری در کشور ما بیشتر از کشورهای منطقه است و هم اکنون 60 درصد محصولات مورد نیاز توانبخشی، در داخل کشور تولید می شود.
دکتر " محمدتقی جغتایی " افزود: توانبخشی بدون فناوری امکانپذیر نیست و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از جمله دانشگاه های موفق در حوزه فناوری است، چرا که از مشارکت تخصص های مختلف و مورد نیاز در طراحی و ساخت محصولات استفاده می کند و با همکاری مراکز صنعتی، در قالب فعالیت تیمی، در این حوزه فعالیت دارد.
دکتر جغتایی، استفاده از تکنولوژی های جدید مانند " واقعیت مجازی " را در توانبخشی لازم دانست و ادامه داد: با توجه به ضرورت حمایت دانشگاه ها و دولت از فعالیت های فناورانه و ایجاد امکانات اشتغال، وزارت بهداشت نیز بر اجرای این سیاست تاکید دارد و برخلاف سیاستی که در سالهای گذشته برای فعالیت اعضای هیات علمی در خارج از مراکز علمی اعمال می شد، هم اکنون از هرگونه فعالیتی که در داخل یا خارج از دانشگاه برای کمک به رفع نیازهای جامعه انجام شود، حمایت می کند.
وی یکی از اولویت های اصلی وزارت بهداشت را استفاده از تکنولوژی در توانبخشی ذکر کرد و گفت: این هدف، با همکاری تمامی دانشگاه های صنعتی و مراکز فنی – مهندسی محقق خواهد شد.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، همچنین در پایان سخنانش، برگزاری کنگره ای بصورت سالانه و در زمان و مکان مشخص با همکاری تمامی دانشگاه های صنعتی را پیشنهاد کرد و افزود: برگزاری این کنگره با هدف « توسعه تکنولوژی های توانبخشی » در توسعه فناوری های توانبخشی با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا، موثر است.
در ادامه رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم روز " فناوری " که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفت: با توجه به افزایش جمعیت و روند رو به رشد جمعیت سالمندان، نیاز جامعه روز به روز به فناوری های حوزه توانبخشی، بیشتر می شود.
دکتر" حسین وطن پور" افزود: خوشبختانه فناوری توانبخشی، تکنولوژی بسیار پیچیده نیاز ندارد و فرصتی است که محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بتوانند از توانایی خود برای رفع نیاز جامعه استفاده کنند.
وی با تبریک فرارسیدن 14 بهمن ماه روز فناوری، به تمامی محققان و فناوران حوزه توانبخشی، اظهارداشت: دانشگاه های ما تاکنون در بخش فناوری خوش درخشیدند، چنانچه ایران رتبه 14 پژوهش را در منطقه کسب کرده است و بالغ بر 47 تن از محققان و متخصصان ایرانی جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با ابراز امیدواری که محصولات ساخته شده توسط محققان و فناوران به مرحله تجاری سازی و استفاده در جامعه برسد، تاکید کرد: اداره توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت از فعالیت های فناورانه که در جهت رفع نیاز جامعه انجام شود، حمایت مالی می کند.
همچنین مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مراسم روز فناوری با ارائه گزارشی از اهم فعالیت های این بخش، گفت: رتبه فناوری این دانشگاه از ابتدای سال 1397 تا پایان شهریورماه 1398 در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، 15 رتبه ارتقا یافت.
دکتر " امیرسالار جعفرپیشه " افزود: رتبه فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طی یک ساله 1397، 11 رتبه و در نیمه اول سال جاری نیز چهار رتبه افزایش یافته است.
وی به انعقاد تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه های صنعتی، شرکت سرمایه گذاری شناسا (بانک پاسارگاد) و صندوق تجهیزات پزشکی، طی یک سال و نیم گذشته جهت توسعه فناوری های توانبخشی اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه اجرایی با شناسا به عنوان سرمایه گذار خطر پذیر، تفاهم نامه اجرایی با دانشگاه صنعتی شریف شامل فراخوان های مشترک (در سال 97 و بهمن سال 98) و تفاهم نامه با صندوق تجهیزات پزشکی به عنوان کارگزار مالی منعقد شده است.
دکتر جعفرپیشه اظهار داشت: طی این مدت، ایجاد سیستم توانبخشی از راه دور با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف و موضوع پذیرش نقش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به عنوان اتاق فکر سازمان ملی استاندارد و اداره کل تجهیزات پزشکی در تدوین استانداردهای حوزه توانبخشی و ارایه مجوزهای تولید تجهیزات، پیگیری شد و با تقویت ارتباطات دانشگاه با کانون پتنت ایران و راه اندازی دفتر همکار این کانون در دانشگاه، امکان حمایت 90 درصدی از ثبت پتنت و همچنین، برگزاری کارگاه های آموزشی آشنایی با ثبت اختراع داخلی و ثبت اختراع بین المللی (us patent)، فراهم شد.
وی ، برگزاری رویداد استارت آپ تریگر "به توان فناوری" با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف، شرکت شناسا و صندوق تجهیزات پزشکی، برگزاری دو همایش " توسعه فناوری صندلی چرخدار "، دو همایش " توسعه فناوری توانبخشی " و بیش از 30 عنوان کارگاه آموزشی و جلسه مشاوره نیمه خصوصی جهت آموزش اصول توسعه فناوری از قبیل « تدوین استاندارد، گایدلاین، نرم افزارهای تخصصی، آشنایی با نحوه نگارش استاندارد تجهیزات پزشکی طبق مدل شماره 5، کارگاه solid works، اصول رگولاتوری و ناظر فنی و کارگاه کاربرد ربات اجتماعی در توانبخشی زبان شناختی » را از دیگر فعالیت های اداره توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طی یک سال و نیم گذشته ذکر کرد.
دکتر جعفرپیشه با اشاره به تاثیر گذاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تغییر رویکرد موسسه نیماد و تغییر در لیست اولویت های فراخوان های طرح های فناوری این موسسه با رویکرد فناوری توانبخشی، افزود: طی 18 ماه گذشته، سه طرح کلان در حوزه سیاست گذاری توانبخشی به سفارش وزارت بهداشت و 9 طرح فناورانه اجرا شد.
بگفته وی، هیات امنای دانشگاه طی این مدت نسبت به « تصویب آیین نامه و اساسنامه مرکز رشد، تصویب مشارکت دانشگاه و دانشجو در طرح های فناوری و تصویب امکان حضور در شرکت های دانش بنیان برای اعضای هیات علمی تمام وقت جغرافیایی » اقدام کرده است.
وی همچنین افزود: طی این مدت، ضمن تجهیز مرکز موقت رشد فناوری دانشگاه و استقرار چهار شرکت دانش بنیان، 10 شرکت و چهار هسته فناور در محل موقت مرکز رشد (ساختمان فارابی)، فرآیند مقاوم سازی محل جدید و مستقل مرکز رشد دانشگاه تکمیل شد.
گفتنی است، در مراسم روز فناوری که با حضور مسئولان وزارت بهداشت، مسئولان دانشگاه، جمعی از اعضای هیات علمی و محققان و فناوران برگزار شد، فناوران برتر و فعال طی یک سال گذشته مورد تقدیر قرار گرفتند و از سه محصول فناورانه رونمایی شد.