دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی به عنوان دفتر همکار کانون پتنت شناخته شد.
دکتر امیر سالار جعفر پیشه"مدیر توسعه فناوری سلامت " فرمودمفتخریم که اعلام کنیم این دانشگاه د رخصوص ثبتuspattent تفاهم نامه ای با کانون پتنت ایران بسته است.

دکتر امیر سالار جعفر پیشه"مدیر توسعه فناوری سلامت " فرمود این دانشگاه د رخصوص ثبتuspattent تفاهم نامه ای با کانون پتنت ایران بسته است.
"کانون پتنت ایران" بهعنوان واحد همکار معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و یک نهاد سیاستگذار، از سال ۱۳۹۴ بهصورت رسمی فعالیت خود را آغاز نمود. وظیفه این کانون، حمایت از تقاضاهای ثبت اختراع در معاهده همکاری PCT و کشور آمریکا، با هدف تجاریسازی محصولات تولیدی بر پایۀ فناوریهای ثبتشده است.
خدمات کانون پتنت ایران:
ثبت اختراع در سیستمهای پتنت معتبر جهان، مانند «USPTO» و «EPO»؛
- حمایت ۹۰ درصدی از کل هزینههای ثبت در ادارات معتبر ثبت اختراع، نظیر «USPTO» و «EPO»؛
- ارائه مشاوره فنی و تخصصی در زمینه نگارش متن اختراع «Draft» استاندارد؛
- ترویج و انتشار مفاهیم و موضوعات مرتبط با حقوق مالکیت فکری، جهت آگاهی بخشی به مخاطبین عام؛
- توانمندسازی کارشناسان دفاتر مالکیت فکری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور؛
- برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی مالکیت فکری دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان؛
- ایجاد بانک اطلاعاتی از فناوریها و اختراعات پتنت شده و معتبر؛
موضوعات مورد حمایت:
تبصره 1: اختراعات در حوزۀ نرمافزار تنها در کشورهای معدودی قابل ثبت است، از این روی تنها در صورتی که تقاضاهای این حوزه از طریق شرکتهایی که قصد حضور در بازار را دارند و یا توسط استارتآپها و شتابدهندهها ارسال شوند، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
- در شرایط خاص، پروندههایی که خروجی آنها شبیهسازی باشد، حمایت میشوند.
تبصره 2: پروندههایی که خروجی آنها شبیهسازی است (مثل رشتههای مکانیک، مهندسی شیمی، هوافضا و ...) تنها در صورتی بررسی میشوند که هزینه جستجوی نوآوری اختراع پرداخته شده و یا از طریق شرکتها ارسال شده باشند و یا کمیته تخصصی دانشگاههای مورد قبول کانون، آنها را تأیید نموده باشند (کانون کمیتههای تخصصی را به مخترع/مخترعان معرفی مینماید).
تبصره 3: حوزۀ روشهای کسبوکار (Business Methods)، طرحهای انتزاعی (طرحهایی که قابل ساخت نیستند) و طرحهایی که در مرحله طراحی مفهومی هستند، مشمول حمایت این کانون نخواهند بود.
مواردانظباتی
کانون پتنت ایران در موارد زیر حق دارد متقاضیان را جریمه یا محروم نموده و یا از طرق قانونی و بنا به صلاحدید خود، اقدامات لازم را انجام دهد:
- اثبات تقلب علمی و ارسال تصاویر و دستاوردهای دیگران به کانون پتنت ایران؛
- اعلام نکردن نام تمام مخترعان درگیر در اختراع ثبتشده، در سامانه این کانون؛
- مغایرت بین درخواست ثبتشده در سامانه کانون پتنت ایران با پروندههایی که برای ثبت نهایی به کارگزار ثبت تحویل داده میشود؛
- هرگونه عدم همکاری یا دخالت در کار این کانون و یا کارگزاران آن؛
- هرگونه اقدام شخصی برای ثبت اختراع بدون هماهنگی با کانون پتنت ایران؛
- هرگونه تماس شخصی و یا ارسال ایمیل به وکلا و داوران اداره ثبت اختراع آمریکا؛
- تبعیت نکردن از تعهدنامه (فرم تعیین مالکیت و فرم تعهدنامه که در سامانه ارسال درخواست آمده است)
محدودیت تعداد درخواستها
- هر فرد حقیقی که ۲ درخواست رد شده در طی ۶ ماه داشته و درخواست سوم نیز منتهی به همین ۶ ماه باشد، برای درخواست سوم باید هزینه بررسی را که معادل یک میلیون و ششصد هزار تومان در سال ۹۷ است، به کانون پتنت ایران پرداخت نماید.
- برای افراد حقوقی مانند دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، شرکتها و ... که بیش از ۴ درخواست پیاپی رد شده در طی ۶ ماه داشته و درخواست پنجم نیز منتهی به همین ۶ ماه باشد، برای درخواست پنجم باید هزینه بررسی را که معادل یک میلیون و ششصد هزار تومان در سال ۹۷ است، به کانون پتنت پرداخت نمایند.
مالکیت کانون پتنت ایران
در قبال مبلغ حمایت پرداختی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و دانشگاهها، کانون پتنت ایران هیچگونه ادعای مالکیتی نسبت به اختراعها نخواهد داشت.
تبصره ۱۳: با توافق طرفین، کانون میتواند بنا به تشخیص خود، با تقبل صددرصد هزینۀ ثبت اختراع، درصدی از مالکیت اختراع را کسب نموده و از محل فروش یا واگذاری لیسانس اختراع یا تجاریسازی محصولات یا فرآیندهای مبتنی بر اختراع، بر اساس معیارهای متعارف و متناسب، در درآمد حاصله شریک شود.
حمایت کانون پتنت ایران
درصد حمایت کانون پتنت با توجه به نوع شرکت (دانشبنیان، شرکتهای بزرگ، SME و ...)، محتوای ارسال شده و شانس تجاریسازی، میتواند بین ۱۰ تا ۹۰ درصد متغیر باشد. همچنین کانون پتنت در راستای حمایت از مخترعان جهت درآمدزایی از داراییهای فکری خود، تمامی درخواستهای واجد شرایط (بند ۱-۱) را در PCT فایل مینماید.
تبصره ۱۷: درصدهای حمایتی بنا بر ابلاغ شورای مالکیت فکری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، برای هر پرونده مجزا بوده و پس از بررسی پرونده اعلام خواهد شد.
تبصره ۱۸: شرکتهای دانشبنیان بهمنظور ثبت در اداره دوم، میتوانند از حمایت ۵۰ درصدی در هزینه ثبت (تا سقف ۱۰ میلیون تومان) استفاده نمایند.
این دفتر پذیرای هرگونه ایده جهت ثبت بین المللی د رکانون پتنت ایران می باشد.
شماره تماس:71732834-71732828