صندوقهای پژوهش و فناوری سلامت در جهت حمایت از دانش بنیانها تقویت میشوند
دکتر پناهی در نشستی که با حضور مدیران عامل صندوقهای پژوهش و فناوری برگزار شد، گفت: یکی از اهداف ما در راستای شعار سال تمرکز روی صندوقهای پژوهش و فناوری حوزه سلامت در جهت حمایت از دانش بنیانها و فناورهای کشور است

صندوقهای پژوهش و فناوری سلامت در جهت حمایت از دانش بنیانها تقویت میشوند
دکتر پناهی در نشستی که با حضور مدیران عامل صندوقهای پژوهش و فناوری برگزار شد، گفت: یکی از اهداف ما در راستای شعار سال تمرکز روی صندوقهای پژوهش و فناوری حوزه سلامت در جهت حمایت از دانش بنیانها و فناورهای کشور است.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، نشست 6 صندوق پژوهش و فناوری حوزه سلامت با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت برگزار شد.
دکتر یونس پناهی با بیان اینکه صندوق های پژوهش و فناوری باید برنامه مشخص ارائه کنند، افزود: باید بدانیم که هر صندوق چه بخشی از مشکلات حوزه سلامت را رفع میکند. اگر نیاز است بر تعداد صندوق ها در یک زمینه خاص اضافه کنیم، سرمایهگذاری را افزایش دهیم یا حتی برعکس. باید آگاهانه عمل کنیم که با افزایش حمایت از صندوق ها به کجا می رسیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به محدودیت منابع مالی گفت: مطلوب است منابع مالی در اختیار صندوقهای پژوهش و فناوری قرار گیرد تا به فناوران و دانش بنیانها اختصاص یابد و آنها در جهت ثروتآفرینی و اشتغالزایی حرکت کنند.
دکتر پناهی تاکید کرد: هدف ما شکوفایی کشور است صندوق ها باید از محل رفع نیازهای کشور به سرمایه و ثروت برسند نه از طریق حمایت های دولتی.
او با یادآوری اینکه در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به فناوری اعتقاد راسخ داریم و شعار سال هم در راستای باورها و فعالیت هایی است که از سال گذشته آغاز کردیم و این همزمانی را منشا اتفاقات خیر میدانیم. راه اندازی قرارگاه تولید دانش بنیان، ایجاد شورای عالی فناوری به ریاست وزیر بهدشت از جمله اقدامات انجام شده تاکنون است.
در ادامه نشست مدیران عامل هر یک از 6 صندوق پژوهش و فناوری حاضر ضمن معرفی تاریخچه راهاندازی خود به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده نیز پراختند.
سپس دکتر منظم گفت: صندوقهای پژوهش و فناوری مهمترین ابزار حمایتی حوزه فناوری به شمار میروند از جنس بخش خصوصی هستند و میتوانند تعامل مطلوبتری با بخش خصوصی داشته باشند.
او با بیان اینکه هدف اصلی معاونت تحقیقات و فناوری در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین حمایت و تقویت از دانش بنیانهاست و در عمل هم این اصل را ثابت کردهایم، گفت: از کل بودجه معاونت تاکنون 44 میلیارد تومان برای قراردادهای عاملیت یا سهام به دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور پرداخت شده است تا فناورها بتوانند از آن استفاده کنند. این رقم در سال گذشته بالغ بر 70 درصد بودجه معاونت بود.
دکتر منظم با تاکید بر اینکه مهمترین دغدغه اثرگذاری حوزه سلامت است، افزود: باید بررسی شود که چند درصد از محصولاتی که تاکنون حمایت شدند جزو اولویتهای ملی کشور هستند؟! میزان صرفه جویی ارزی، اثرگذاری اقتصادی، کارآفرینی و اشتغالزایی ایجاد شده هم باید بررسی شود.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت در پایان از واگذاری منابع طرحهای یک درصد به صندوق های پژوهش و فناوری خبر داد.